1 Şubat 2016 Pazartesi

5. İstanbul Arıcılık Ve Arı Ürünleri Festivali Gezisi




"5. İstanbul Arıcılık Ve Arı Ürünleri Festivali" gezisine Kırklareli Arıcılar Birliği'nin organizasyonu ile katıldım. Birliğimize teşekkür ederim. Geçtiğimiz yıllarda Feshane'de düzenlenen fuar bu yıl Haliç Kongre Merkezi'ne alınmış. Cumartesi günü öğleye doğru festival alanı çok kalabalıktı. Geçen yıllarla karşılaştırdığımızda bu yılki mekan daha küçüktü. Geçen yıllarda görmeye alışık olduğumuz arıcı malzemesi üreten bazı firmaları göremedik. Geçtiğimiz yıllara göre yurdun dört bir yanından festivale gelen arı ve bal üreticilerinin sayısı azdı.




Bu yıl festivale bal getiren üreticilerin bal kapları, paketleri, kavanozları daha güzel göründü bana. Ayrıca özellikle petek balları dikkatimi çekti. Sepetlerde, kasnaklarda, çerçevelerde ve kutularda sergilenen balların temiz bir görüntüsü vardı. Bu üretici arkadaşlarımızı kutlarım. İnşallah emeklerinin karşılığını alırlar.



Arıcılık malzemelerinde plastik malzeme ağır basmaya başladı. Ya da şöyle diyeyim petrol kökenli malzemeler... Plastik kovanlar, Strafor kovanlar, çerçeveler, ana arı ızgaraları, polen kapanları, polen ızgaraları, besleme kapları, ambalaj kapları ... vb. pek sağlıklı olmasa gerek.
Bunun yanında paslanmaz çelik malzemeler daha bir güven verici. Bal süzme, bal dinlendirme ve saklama kapları gibi. Hayatın her alanında olduğu gibi arıcılık alanında da gelişmeler var. Bu festivallerin faydalı taraflarından birisi de bilmediklerimizi öğrenmemizi, görmediklerimizi görmemizi sağlayıp, yeniliklerle tanışmamıza neden olmasıdır.